Myanmar: 270.000 har flyktet

Om lag 270.000 mennesker, de fleste rohingya-muslimer, har flyktet fra Myanmar til Bangladesh, opplyser FN. Tidligere i dag sa FNs spesialrapportør for menneskerettigheter i Myanmar at over 1.000 mennesker, de fleste rohingaer, trolig er drept.3ppmTK d5VEmYw5tOpEdvgd86gl53iyrwE o5mwpls2w

UmV tar avstand fra voldsbruken i Myanmar, og reagerer sterkt på tiltagende voldsbruken. - Vi er opprørt over de siste månedenes voldshandlinger mot rohingya-muslimer, som rammer svært mange sivile, deriblant et stort antall barn som har mistet livet eller er blitt hardt skadet.

FLYKTER: En mann bærer en rohingya-flyktning som nettopp har krysset over til Bangladesh i båt. FN anslår nå at så mange som 270.000 rohingyaer har flyktet over grensen fra Myanmar. Foto: Danish Siddiqui / Reuters

De siste ukene har et sekssifret antall rohingyaer flyktet fra Myanmar etter nye kamper i den urolige delstaten Rakhine, som grenser til Bangladesh.

Myanmars sivile leder Aung San Suu Kyi fikk Nobels fredspris i 1991 for sin kamp for demokrati i Myanmar, men får nå sterk kritikk for ikke å ta avstand fra regimets voldsbruk mot den muslimske minoriteten.